+48 71 310 26 90
firma@ant.biz.pl
Wyposażenie piekarń

W zależności od potrzeb i rodzaju pieczywa sprzęt wypiekowy może być wykonany zarówno z aluminum (zalety: szybkie nagrzewanie i stygnięcie, dobre rozprowadzenie ciepła, mały ciężar), jak też stali – między innymi nierdzewnej (zalety: duża akumulacja ciepła, duża wytrzymałośc mechaniczna).
Przedsiębiorstwo ANT wykonuje między innymi:


1. Formy wypiekowe – spawane, według wymiarów użytkownika, z dodatkowym utwardzeniem brzegów


2. Zestawy form wypiekowych – z dowolną ilością form, dostosowane do zawieszania na półkach pieców obrotowych lub przygotowane do podbierania w piecach ceramicznych. Opracowana w ANT konstrukcja wydatnie podwyższa ich stabilność mechaniczną.



3. Formy tostowe – z pokrywą, o typowym rozmiarze foremek (240x100x100 lub 290x100x100), jak też zgodne z wymaganiami Użytkownika. Prosty i niezawodny system zamykania pokryw.



4. Tace wypiekowe lite i perforowane – o typowych rozmiarach i grubościach blachy, jak też wersje na stelażu pozwalające na uzyskanie dużych rozmiarów (w tym 750x870, 1000x900 itp.)



5. Tace wypiekowe bagietkowe – na stelażu profilowym wydatnie podnoszącym odporność mechaniczą. Ilość fal i ich rozmieszczenie (wzdłuż, w poprzek) według wymagań Uzytkownika. Także - tace bagietkowe do mrożenia.



6. Aparaty wsadowe – wykonane na przeciwstawnych profilach aluminiowych, dających dużą wytrzymałość mechaniczną; dowolnej długości i szerokości z różnymi typami zabieraków.
Pokrycie wierzchnie – bawełna techniczna.


7. Regeneracja pokryć antyadhezyjnych zarówno teflonowych jak i silikonowych

Kontakt

Przedsiębiorstwo A.N.T.
ul.Siemianicka 55
55-120 Oborniki Śląskie
tel./fax 71 310 26 90
tel: 71 310 23 26
E-mail: firma@ant.biz.pl